پایگاه جامع آموزش سواد رسانه ای و سواد فضای مجازی

آموزش و پرورش در ارتقا سواد رسانه ای نقش جدی تری ایفا کند

mosahebeh3 min - آموزش و پرورش در ارتقا سواد رسانه ای نقش جدی تری ایفا کند

به گزارش سرویس اجتماعی شیرازه، استفاده از آموزش‌های مجازی در تعطیلات طولانی مدتی که بر اثر شیوع ویروس کرونا به مدارس تحمیل شد فصل جدیدی از آموزش‌ها را رو به مدارس کشور گشود، آموزشهایی که در برخی از کشورها سال ها است اجرا می‌شود اما در کشور ما تجربه جدیدی است و در تعطیلات اخیر برای نخستین‌بار به صورت گسترده تجربه شد.

البته پیش از این و در دوران جنگ، تجربه آموزش تلویزیونی دانش‌آموزان را داشتیم و این بار با تحمیل تعطیلات طولانی مدت یک بار دیگر از ظرفیت تلویزیون برای آموزش دانش آموزان استفاده شد و البته در کنار آن فضای مجازی و شبکه های اجتماعی  نیز بستری شده است تا معلمان به آموزش مجازی دانش‌آموزان بپردازند.

اما آنچه در این میان باعث شد که خانواده ها علی رغم اینکه از نزدیک با روند آموزش فرزندان خود آشنا میشوند، مشکلات عدیده ای برای هم خانواده و هم معلمان مدارس ایجاد شود.

مشکلاتی که تنها به خاطر نبود سواد رسانه ای کافی و عدم آگاهی از مباحث مربوط به فضای مجازی در بین خانواده ها، دانش آموزان و حتی معلمان ایجاد شده است، هر روز بیش از روز گذشته گریبان فضای آموزشی کشور را گرفته است.

حضور مداوم فرزندان فضای مجازی یکی از مشکلات و دغدغه هایی که این روزها گریبان والدین را گرفته است و گاه خارج از کنترل والدین می باشد، از طرفی نیز عده ای افراد فرصت طلب با استفاده از همین عدم آگاهی موجب اختلال در گروه درسی مدارس و نگرانی بیش از حد والدین و معلمان شده اند.

به طور مثال انتشار لینک درسی گروه واتساپی مدارس در فضای مجازی و ورود افراد ناشناس به این گروه ها موجب شده محتواهای نامناسب و ناپسندی در گروه ها درج شود، همچنین شماره دانش آموز به راحتی در اختیار اشخاص ناشناسی قرار گیرد که این فضا را آسیب پذیر تر از قبل می‌کند.

روز گذشته والدین یکی از مدارس شیراز پس از مشاهده نام و محتوای نامناسب یک گروه درسی، بلافاصله با معاون مدرسه تماس گرفته و خواهان پیگیری ماجرا می‌شود.

معاون این مدرسه نیز موضوع را با خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری شیرازه در میان گذاشته و از وی درخواست کمک می‌کند.

برای تبیین بهتر راهکار های جلوگیری از اینگونه موارد با محسن باقری کارشناس رسانه و فضای مجازی فضای مجازی به گفتگو پرداختیم.
وی در این خصوص با بیان اینکه در حوزه بحث آموزش های مجازی آموزش و پرورش، چندین نکته و موضوع تاثیرگذار و نقش دارند، اظهار کرد: یک نقش، نقش حاکمیتی و دولتی است، یک نقش، نقش قانونگذاری است و یک نقش هم نقش بدنه اجتماعی مردم است.

باقری افزود: در مبحث فضای مجازی متاسفانه همانطور که بار ها و بارها رهبر معظم انقلاب تاکید کردند، ما با ولنگاری فضای مجازی و با یک فضای ول و رها روبرو هستیم که برنامه ریزی ها و زیر ساختهای لازم از جمله شبکه ملی اطلاعات  در آن اتفاق نیفتاده و همین موضوع باعث شده که ما آسیب‌های مختلف، در ابعاد مختلفی را شاهد باشیم.

این کارشناس فضای مجازی اظهار کرد: با توجه به اینکه تقریبا دو سال با بیماری کروناروبرو هستیم وبه ناچار  آموزش‌های مدارس ودانشگاه ها و… به فضای مجازی کوچ کرده، اما در این موضوع با مشکلات مختلفی روبرو شدیم.

باقری در خصوص مواجه شدن در موضوع حاکمیت و نقش حاکمیتی عنوان کرد: دولت موظف است زیرساخت های لازم و مورد نیاز و با کیفیت و جذاب را در اختیار کاربر قرار دهد اما متاسفانه در این حوزه ما شاهدیم که زیر ساخت‌های لازم هنوز به خوبی ارائه نشده، از طرفی نیز نرم‌افزار شاد که تا الان هم مردم، هم استفاده کننده های عضو، یعنی آموزش و پرورش از آن استفاده می‌کنند  در ماه‌های اخیر با ایرادات مختلفی مواجه شده و یکی از اصلی ترین مشکلاتی که در این حوزه با آن روبرو هستیم نبود زیرساخت لازم  هم از لحاظ نرم افزاری و هم سخت افزاری است.

وی ادامه داد : به طور مثال در خیلی از نقاط کشور هنوز اینترنت با کیفیتی را دریافت نمی‌کنیم و بر اساس شواهد در سطح روستاهای استان فارس و برخی از محورهای استان ما شاهد این هستیم که هنوز مردم با اینترنت با کیفیت مواجه نیستند که بتوانند از آموزش مجازی با خیال راحت استفاده کنند.

بنابه گفته این کارشناس فضای مجازی، موضوع اول فراهم کردن زیر ساخت است که به دو بُعد نرم افزار که اکنون شاد مد نظر است و بحث بعدی اینترنت است که متاسفانه این مشکل هم صد در صد حل نشده و ما هنوز با یک اینترنت جذاب روبرو نیستیم، محور بعدی که باعث به وجود آمدن چنین مشکلی شده و به بدنه دولت و حاکمیت هم برمیگردد ، بحث برخورداری از سواد لازم و ضروری است که مورد نیاز استفاده از ابزارها و رسانه و فضای مجازی است.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی استفاده از سواد رسانه ای از نان شب هم واجب تر است، افزود: در شرایط فعلی که فضای مجازی نقش موثری را ایفا میکند متاسفانه هم بدنه دولت و هم مجموعه های متولی به اندازه کافی نتوانسته اند این موضوع را آموزش  دهند.

باقری با بیان اینکه در بدنه آموزش و پرورش با این آسیب روبرو هستیم، تصریح کرد: برخی از معلمین ما هنوز از سواد لازم برای استفاده از فضای مجازی برخوردار نیستند و خود همین موضوع باعث به وجود آمدن مشکلات بسیاری از جمله همین لو رفتن لینک کلاس های درسی شده است، آموزش و پرورش به عنوان یکی از نهادهای مهم تربیتی و آموزش در کشور باید در  این حوزه نقش جدی تری ایفا می‌کرد.

وی با تأکید بر اینکه ایجاد یک گروه عمومی میتواند دسترسی را برای ورود به حریم خصوصی آموزشی دانش آموزان باز کند و فرد ناشناسی وارد حریم خصوصی آموزشی افراد شده و سوء استفاده‌هایی هم در این بستر داشته باشد، گفت: هم دانش‌آموزان هم خانواده ها متاسفانه سواد لازم را ندارند که در مواجهه با این افراد و این آسیبها چگونه عمل کنند پس در این حوزه نیاز است که همه دستگاهها بسیج شوند و همانطور که ما نهضت سوادآموزی داریم باید نهضت سواد رسانه‌ای را در کشور در صدر اولویت ها قرار بدهیم.

کارشناس فضای مجازی  ادامه داد: نکته بعدی که در حوزه قانون‌گذاری و نظارت وجود دارد اینکه ما الان بستری به نام شاد ایجاد شده و معلمین و کسانیکه متولی حوزه آموزش دانش آموزان هستند باید دقت داشته باشند این نظارت اتفاق بیافتد و بستر اصلی آموزش باید الان نرم افزار شاد باشد. اما متأسفانه شاهدیم به دلایل مختلفی از جمله نبود زیرساخت، نبود امکانات، عدم اعتماد برخی از مردم به شبکه شاد  و نرم افزارهای ایرانی یا عدم برخورداری از کیفیت لازم چندان استقبالی از آن نمی‌شود.

دیدگاه کاربران
    • حنانه 23 مهر 1400

      کاملا موافقم…. امروزه قشر نوجوانان بیشترین تأثیر رو از فضای مجازی میگیرن و اینجا هست که نقش آموزش و پرورش پررنگ تر میشه و باید در این زمینه به خوبی فعالیت کنن و برنامه های تأثیر گزاری رو برا بالابردن سواد رسانه ای پیش بگیرن.

  • نجمه 23 مهر 1400

    سلام موافقم فضای مجازی بایدمدیریت شود

      • نرگس سیفی 23 مهر 1400

        ان شاالله شاهد مدیریت بهتر و دقیق تر فضای مجازی باشیم

  • کوثر شادکام 23 مهر 1400

    کاملااااا با صحبتتون موافق هستم

  • قدرتی 23 مهر 1400

    من کاملا موافقم اولین قدم باید فرهنگیان سواد رسانه ای رو یاد بگیرن و به کار ببرن

  • قدرتی 23 مهر 1400

    من کاملا موافقم اولین قدم باید فرهنگیان سواد رسانه ای رو یاد بگیرن و به کار ببرن
    در دومین قدم باید کلاس سواد رسانه ای در مدارس اجرا بشه

  • زهرا سجادی اسلامی 23 مهر 1400

    سلام و عرض ادب
    الحق و الانصاف دیدگاه بسیار درست و بجایی است
    امیدوارم مسئولین هم توجه کنند

  • ناشناس 23 مهر 1400

    ????

  • نواب شمسی 23 مهر 1400

    بسیار عالی و کامل، ان‌شاء‌الله وزیر آ.پ هم بزودی مشخص بشن و دغدغه‌های اینچنینی که حوزه چند وزارت رو شامل میشه بهتر و دقیق‌تر پیگیری بشه.

  • ابوالفضل حاجی رجبی 23 مهر 1400

    سلام و خدا قوت – دقیقا درست می فرمایید.
    من به عنوان دانشجو معلم ، این معضل را به خوبی مشاهده کردم و به چشم دیده ام اساتید و دانشجو معلمانی که در اثر نداشتن درک صحیحی از سواد رسانه ای در دام مغالطات ، واقعیت سازی ها و بازنمایی های رسانه های مختلف قرار گرفته و عینک سنجش و نقادی را کنار گذاشته اند…

  • محمدحسین عباسی 23 مهر 1400

    موافقم واقفا سواد رسانه صحیح ترین راهکار فضای مجازی هست

  • فاطمه 23 مهر 1400

    واقعا یادگیری و شناخت سواد رسانه باید خیلی جدی گرفته شود چون ما روزمره باهمه اینها سروکارداریم

  • زارع 23 مهر 1400

    بسیار مطلب قابل تامل و مفیدی هست که میطلبه به حال این فضای مجازی،ولنگارفکری شود

  • زینب 23 مهر 1400

    با سلام .مطلب کاملا سنجیده ای هست.واقعا روی این موضوع باید جدی کار کرد و آگاهی در این زمینه باید بالا رود .معلمان و اساتید و اقشار فرهنگی باید توجیه شوند.چون خیلی اثر گذار هستند.

  • نیماباور 23 مهر 1400

    باسلام و خداقوت
    موافق هستم، بسیار هوشمندانه و در جهت رشد بهتر محصلان خواهد بود .

  • معصومی 23 مهر 1400

    سلام و وقت بخیر به نظر من کادر مدرسه باید باسواد ترین عضو جامعه باشد و دنیای مجازی نیز شامل همین امر مهم میشود ای کاش دوره های آموزشی که برای معلمان مقاطع مختلف برگزار میشد بروز ترین و عملی ترین دوره ها بود.

  • صادقی 23 مهر 1400

    دیدگاه بنده نسبت به ارتقاء سواد رسانه در هر قشر و ارگانی با توجه به در دسترس بودن و آزاد بودن فضای مجازی برای همه رده های سنی و در معرض خطر قرار گرفتن نوجوانان از این فضا به خاطر نداشتن قدرت تفکیک و و نداشتن شناخت درست از نادرست امری کاملا ضروری و لازم است و چه بهتر که این امر از مدرسه که کانون تربیت مستقیم فرزندان ماست صورت گرفته و اجرا شود.

  • زهره کمالی 23 مهر 1400

    با سلام و احترام حضور شما مسئولین گرامی. بنده هم با این طرح کاملا موافقم و آموزش و پرورش در ارتقا سواد رسانه ای معلمان و والدين با برگزاری دوره های مورد نیاز نقش جدی تری را باید ایفا کند.

  • M.F 23 مهر 1400

    سلام و عرض ادب
    خدا قوت، متأسفانه در بعضی مدارس حتی کتبی هم که برای این امر سواد رسانه برای آموزش هست درست تدریس نمیشه و بعضا تدریس این کتاب رو به دست دبیری میسپارن که اصلا تخصصی در این مورد ندارن، واقعا باید از اساس به دنبال حل این قضیه بود

  • سمیه کشاورز 23 مهر 1400

    سلام. آموزش و پرورش در ارتقا سواد رسانه‌ای باید جدی تر عمل کند و درس سواد رسانه به صورت جدی تر تدریس بشه

  • طاهره کرمی 23 مهر 1400

    سلام علیکم عالیه و خدا خیر بده به شما بزرگوار که دغدغه والدین امروز و دانش آموزان را مطرح کردید و عدم نداشتن سواد رسانه ای در بین قشر فرهنگیان آسیبی است که پیامدهای شوم بدنبال خواهد داشت ان شا الله پیگیری ها به سمت رفع این محرومیت سوادی در قشر فرهنگیان هر چه شدیدتر دنبال شود.

  • فاطمه ب 23 مهر 1400

    درود بر شما، کاملا درسته

  • Khadem almahdi 23 مهر 1400

    ضمن تشکر و تأیید نظر و پیشنهاد شما به عنوان یک دانش آموز این تقاضا را دارم که در فضای مجازی به گونه ای کار شود که نسل جوان به ویژه دهه هشتادی ها و دهه نودی ها که حضور بیشتری در این فضا دارند تشویق و ترغیب به استفاده ی صحیح و همچنین کار کردن در این زمینه به عنوان افسر جوان جنگ نرم را با اشتیاق و جهادی پیگیر باشندامروزه فقط بعد سرگرمی و تفریحی فضای مجازی در حال پیشرفت می‌باشد و جوانان را جذب میکند و عملاً استفاده ی علمی از این فضا بسیار کم است و این نیازمند تلاش نهاد آموزش و پرورش یک کشور و احساس مسئولیت یک معلم نسبت به دانش آموزان خود می‌باشد
    معلم به عنوان قشر فرهنگی جامعه نقش بسیار زیادی در زمینه تربیت و قرار گرفتن به عنوان الگوی یک جوان می‌باشد کم کاری کادر فرهنگی مدارس در فضای مجازی به وضوح دیده میشود حتی با بسیاری از اپ ها آشنایی ندارند پس قطعا نمی‌تواند پاسخگوی دانش آموز و یا تاثیر گذار بر دانش آموز در این زمینه باشد که لازمه ی بهبود این وضعیت هم برای معلم و هم دانش آموز برنامه ریزی،اجرا و تلاش جهادی و تعامل مدرسان سواد رسانه ای و آموزش و پرورش هر شهر و استان می‌باشد ،همانطور که استفاده از این فضا محدودیت سنی،مکانی و زمانی ندارد در عصر امروز داشتن سواد رسانه ای هم محدویت ندارد و همانگونه که حضرت آقا حکم تلاش و استفاده ی صحیح از فضای مجازی را برای قشر یا ارگان و نهاد خاصی تبیین نفرموده‌اند پس تلاش و جامه ی عمل پوشاندن به این حکم آقا هم محدودیت ندارد. وقتی به دوستان خود پیشنهاد نصب و استفاده از اپ های داخلی را میدهیم اولین مطلبی را که بیان میکنند نداشتن کیفیت برنامه نسبت به برنامه های خارجی و مشکلات آن می‌باشد که حل این مسئله نیازمند تلاش برنامه نویسان نخبه ی داخلی می‌باشد…

  • باران 23 مهر 1400

    سلام عالی بود

  • عزیزی 23 مهر 1400

    موافقم

  • محمدعلی 23 مهر 1400

    سلام
    آموزش و پرورش خودش دچار مشکلات عدیده ای هست
    معلم ها درگیر چند شغلی هستند
    و باید هرچه سریع تر نقص بی هدف بودن آموزش و پرورش برطرف شود
    آموزش و پرورش ارگانی بی هدف است

  • قنبری 23 مهر 1400

    سلام
    با توجه به اینکه شاد برای یک دانش آموز طراحی شده ، اگ خانواده ای چند دانش آموز داشته باشد برای عکس پروفایل و حضور در کلاسهای مختلف دچار اشکال هستند ، زیرساخت کلاس آنلاین باید مثل مثلا ادوبی کانکت در بستر آنلاین و سوال و جوابی باشد ، استاد دانش آموز را ببیند و دانش آموز استاد را ببیند این در روند کیفیت کلاس و یادگیری بچه ها حرف اول را می زند ، ضمن اینکه زیرساخت های دیگری هم باید داشته باشد ، در بسیاری از موارد شاد امکان آپلود عکس را از دست می دهد و انقدر کند می شود که باید ساعت ها برای آپلود یک صوت یا یک عکس معطل شویم . کلاس ها امکان آنلاین دوطرفه ندارد اگر آنلاین دوطرفه بود که هم دانش آموز و هم معلم یکدیگر را ببینند و پرسش و پاسخ کلاسی انجام شود بهتر بود ، به هر حال از زحمات کارشناسان ممنونیم و امیدواریم زیرساخت ها توسعه یافته و مشکلات برطرف گردد.

    • سرباز اقا 24 مهر 1400

      سلام خداقوت
      اگر که در راستای فضای مجازی برای بعضی از معلمان عزیز فرهنگسازی بشه که نحوه برخوردشون با دانش آموزان چطور باشه که دانش آموزانی که ضعف دارند از درس زده نشن و به درس علاقه مند بشن به نظر من خیلی کمک بزرگی به جامعه اس
      و اینکه من خودم به چشم توی مدرسه ها به خاطر نحوه برخورد اشتباه معلمان و جبهه گرفتنشون برای دانش آموز بعضی ها رو دیدم که به راحتی مدرسه رو رها کردن

  • صادق 23 مهر 1400

    سلام علیکم.بحق که مسئله دغدغه مندی هست و امیدواریم که به مرحله اجرا برسد.این نیاز برای همگان احساس می شود و برای فرهنگیان محترم که سردمدار امر آموزش هستند بیشتر و بیشتر. باشد که فرهنگیان از این حیث غنی و توانمند شوند ان شاء الله .

  • زهرا 23 مهر 1400

    سلام موافقم

  • عابدین پور 23 مهر 1400

    باسلام.عالی بود .ان شاءا… بتوان به این مرحله از درک رسید .
    با توجه به شرایط فعلی و استفاده بیش از حد از فضای مجازی ،حتی بعضی وقتها به بهانه درس ،نه تنها سواد رسانه برای قشر فرهنگی و آموزش و پرورش لازم و ضروری است ،بلکه در بقیه حرف و مشاغل نیز لازم و ضروری می باشد .بعنوان مثال من فرهنگی آموزش و استفاده درست از فضای مجازی را بیان کنم و بکار ببرم ،اما در بعضی خانواده ها برخلاف گفته ها عمل می شود،تاثیر برعکس خواهد داشت .
    آموزش باید زیر بنایی کار شود، از آموزش و پرورش و خانواده .

  • جلیلی 23 مهر 1400

    باسلام
    منم با این موضوع کاملا موافقم
    به امید اینکه ان شاالله پیگیری شود وبه مرحله اجرا برسد

  • صدیقه 23 مهر 1400

    با سلام من هم بانظرات شماموافق هستم دردرجه اول فرهنگیان ودردرجه دوم دانش آموزان بایدسوادرسانه رایادبگیرند

  • مریم خوشدل 23 مهر 1400

    سلام وخداقوت
    واقعا به موضوع مهم وجدی اشاره کردین داشتن سواد رسانه ای برای معلمان به نظر من مهمترین موضوع هست مطمئنا اگر این موضوع تحقق پیدا کند بسیاری از مشکلات دانش آموزان و خانواده ها و حتی خود معلمین رفع خواهد شد و پیشگیری و جلوگیری میکند از بسیاری از فسادها و….وکشوری باسواد نوین و امروزی ودرعین حال اسلامی خواهیم داشت به امید این روز…

  • گل افشان عباسی 23 مهر 1400

    با سلام
    من موافق هستم

  • ما ترکناک یابن الحسین 23 مهر 1400

    سلام علیکم
    بنده موافقم ان شاالله هرچه سریعتر ایده و نظرهای خوب به مرحله اجرا برسه..
    سواد رسانه برای همه لازمه برای معلمان عزیز لازم تر..

  • ص.زارع 23 مهر 1400

    باسلام
    واقعا درست میفرمایید
    ان شاءالله که بزودی عملی شود

  • naser 23 مهر 1400

    با سلام.بسیار عالی……. ــبه نظر من در دنیای امروز سواد رسانه برای همه افراد جامعه لازم هست…. مردم روزانه با حجم انبوهی از اطلاعات صحیح و غلط در رسانه های مختلف مواجهه هستند پس برای شناخت رسانه و هدف رسانه ها و جریان شناسی رسانه ها نیاز به اگاهی و اموزش دارند…. و اموزش و پرورش در این زمینه میتونه نقش مهمی رو ایفا کنه و یک کتاب به کتب درسی دانش اموزان اضافه بشه.

  • مریم 23 مهر 1400

    سلام
    موافقم
    بسیار عالی

  • طهماسبی 23 مهر 1400

    سلام بنده بااین طرح موافقم و انشاالله به مرحله اجرا برسد

  • رضا کوهی 23 مهر 1400

    احسنت آقا محسن عزیز
    الحق که لُب مطلب رو فرمودی اما ای کاش گوش شنوایی هم بود که راهکارهای گفته شده را در حد توان و اختیار بتواند به پیش ببرد.
    تلاشهایت در سواد رسانه استان را ارج می‌نهم و امید به روزهای بهتر در فضای مجازی برای مسوولان را دارم.

  • مریم میرخاقانی 23 مهر 1400

    سلام و عرض ادب
    کاملا با صحبت های شما موافقم، در فضای مجازی بایستی مدیریت های لازم صورت پذیرد.
    خداقوت

  • فاطمه 23 مهر 1400

    سلام
    با صحبت شما کاملا موافقم .
    کاش هر چه زودتر پیگیری شود

  • فریبارحمانی 23 مهر 1400

    درخواست جناب آقای باقری بسیارعالی وبجاهست ان شاءالله مسئولین مربوطه رسیدگی بکنن وان شاءالله متخصصین ومدرسان سوادرسانه وفضای مجازی درآموزش پرورش به کارگرفته بشن وازاول ابتدایی سوادرسانه به دانش آموزاآموزش داده بشه واین معضلات فضای مجازی بااین شیوه تاحدودی کم بشه به امیدروزهای روشن

  • مبینا حیدری 23 مهر 1400

    سلام، من به عنوان‌ یک دانش آموز کلاس نهمی که اواخر پایه هفتم و کل پایه ی هشتم رو با فضای مجازی گذرونده دیدگاهم رو به اشتراک میذارم… بله همونطور که شما گفتید تعداد زیادی از والدینِ دانش آموزان ناچار به خرید رایانه جات برای فرزندانشون شدند… البته عوامل دیگری غیر از محتواهای درون فضای مجازی هم باعث این امر شدن که والدین کمی نگران بشن نسبت به استفاده ی فرزندانشان از فضای مجازی. تجربه ی خودم رو براتون مطرح میکنم: من هم مثل کودک و نوجوانان دیگه حداقل یکبار از والدینم درخواست خرید تلفن همراه رو کرده بودم و آنها مخالفت کرده بودند نه بخاطر آسیب های رسانه ای بلکه بخاطر آسیبی که به وقت و جسمم ممکن بود وارد بشه. اما بالاخره کرونا ویروس باعث شد که این خواسته ی من عملی بشه و بنده به فضای مجازی دسترسی بیشتری پیدا کنم. اوایلش از برنامه های زیادی استفاده نمیکردم و آشنایی زیادی با فضای مجازی نداشتم، وارد لینک های ناشناس میشدم و مطالبی که جنبه ی خبری داشتن رو خیلی زودتر باور میکردم. اما رفته رفته خودم رو پیدا کردم. الان با دیدن هر خبر یا محتوا سریعا قانع نمیشم و به هر فضایی وارد نمیشم، میشه گفت پیشرفت کردم با فضای مجازی و خیلی چیز ها یاد گرفتم. بنابراین طبق حرف های شما در دوره ی سواد رسانه سطح یک نه بد بینی نه خوش بینی بلکه واقع بینی هست که به کمک ما میاد چون فضای مجازی علاوه بر آسیب هاش یک سری فایده هم داره. البته به نحوه ی برخورد و تربیت خانواده هم بستگی داره و شخصی که در خانواده ای موجه بزرگ شده قطعا محتاط تر عمل میکنه.
    و نکته ی دیگه اینکه البته که من خودم فقط فوایدش بهم نرسیده و متاسفانه کمی چشمم ضعیف شده. بنابراین باید سواد برنامه ریزی استفاده از فجازی رو هم داشته باشیم.
    و اما به عنوان یک مخاطب رسانه ای که روزانه مقابل هزاران پیام رسانه ای قرار میگیره نظر پایانی‌ام رو بیان میکنم…
    الانه ما در جنگی سایبری قرار داریم. جنگی که به اندازه ی کافی تاثیر خودش رو گذاشته و من تاثیرش رو روی همکلاسی ها و همسن هایم میبینم. مثلا همین که به سلام میگن سیلام و وقتی ذوق زده میشن میگن عررر که صدای یک حیوان هست. شاید عجیب به نظر بیاد اما همینطوره متاسفانه
    الان درسته ما امنیت نظامی قوی ای داریم اما امنیت فرهنگی چی؟ امنیت هفت تا بعد داره که یکی از اون ها امنیت فرهنگی هست. الان دیگه تقریبا نمیتونیم بگیم کشور ما امنه! دشمن از یک طریق دیگر وارد عمل شده. متاسفانه همین که جدیدا به خاطر محدودیت هایی که کرونا موجبشون شده نوجوانان که حساس تر هستن و افکارشون ممکنه کاملا نامتناسب شکل بگیره با این پیام های گاها با هدف های مخرب نیز وارد فضای مجازی شدند بستر بر هم زدن امنیت کشورمون از یک گوشه ش رو فراهم کرده.

  • هادی بهروزی 23 مهر 1400

    با سلام و عرض ادب ؛ بنده با نظرات شما موافق هستم اگر دبیران و معلمان با سواد رسانه ای آشنایی کامل بدست بیاورند بسیاری از مطالب را می توانند به دانش آموزان انتقال بدهند که این امر با تربیت مربیان سواد رسانه ای محقق می شود.

  • عرفان 23 مهر 1400

    سپاس از اینکه به این نکات حائز اهمیت بسیاری هستند اشاره فرمودید .

  • خ صادقی 23 مهر 1400

    سلام و عرض ادب.مطلبتون عالی بود جناب باقری
    بحث سواد رسانه قطعا مهم است و باید پیگیری بشه -هم خانواده ها،هم معلمان و کسانی که در سطح جامعه این همه تاثیر گذار هستند باید آسیب شناسی رسانه ای کرده و آشنایی کامل و همه جانبه داشته باشند با فضای رسانه – قطعا با مطالبه گری و روشنگری آینده بهتری خواهیم داشت _از شما پیش قراولان این عرصه نهایت تشکر رو داریم ان شاءالله که ما هم بتونیم با بهره گیری از الگوهایی چون شما و همچنین حمایت در این مسیر گامی برداشته باشیم برای جامعه ای باسوادتر ،شاداب تر با معرفت و با ایمانتر و نزدیک شدن به جامعه مهدوی ان شاءالله

  • z.hoopanah 23 مهر 1400

    سلام علیکم وقت بخیر.
    موافقم این مسئله مهمی است که باید به طور گسترده و جدی پیگیری شود فراگرفتن و آگاهی سازی در زمینه سواد رسانه ای ازجمله الزاماتی‌ست که امروزه به شدت مورد نیاز است.

  • کرامت 23 مهر 1400

    بسیار خوب

  • عاطفه 23 مهر 1400

    کاملا صحیح هست.معلمان گرامی نیاز ب خیلی اموزشها دارند .ولی همین ک استخدام میشن دیگه همه چی تموم .یه سری ضمن خدمت هم برگزار میشه که اینم پول میدن اکثرا بجاشون امتحان میدن.ب امید نظام اموزشی بهتر

  • آزادیان 23 مهر 1400

    باعرض سلام وادب
    خدا قوت
    کاملا با صحبتهای شما موافق هستم
    امیدوارم شاهد اجرای برنامه شما باشیم
    امیدوارم مسئولین ومعلمان عزیز نیز در این زمینه
    همکاری لازم را داشته باشند
    دانش آموزان آینده سازان کشورمان هستند
    تا جای ممکن باید تلاش کنیم از آسیبهای روحی وروانی و اجتماعی در امان باشند.
    در حد توان در خدمتم
    الله پشت و پناهتان

  • نرجس فلاح 23 مهر 1400

    با سلام و احترام
    کاملا با فرموده شما موافقم و امیدوارم ترتیب اثر داده شود بزودی انشاالله

  • زهرا 23 مهر 1400

    سلام بنده با این طرح موافقم ان شاءالله اجرا بشه چون برای آینده دانش آموزان و بچه هامون یه نیاز ضروری می باشد

  • سارا امیری 23 مهر 1400

    سلام
    بسیار عالی
    امیدوارم مسئولین به این امر توجه کنند و به مرحله اجرا برسه.

  • ما ترکناک یابن الحسین 23 مهر 1400

    سلام
    موافقم
    یاعلی مدد

  • صدیقه 23 مهر 1400

    باسلام من هم بانظرات شماموافق هستم
    دردرجه اول بایدمعلمین ودوم اینکه بایددانش آموزان نیز سوادرسانه ای داشته باشند باتوجه به پیشرفت علم اگر سوادرسانه ای نداشته باشیم ماهم بی سوادتلقی میشویم

  • كرماني 23 مهر 1400

    سلام وقت بخير اموزش و پرورش با توجه به اينكه اين كتاب را تدريس مي كنند اما محتواي تفكر اصلا مناسب و كاربردي نيست و بهتر است دانش اموزان به صورت عملي و كاربردي اموزش ببينند تا مفاهيم را درك كنند ولي متاسفانه اموزش و پرورش در انتخاب دبير و اموزش دقتي در اينكه دبير اموزش ديده است يا نه را ندارد و بعضا خود دبيران تحت تاثير رسانه ها هستند و اصلا نياز جامعه را درك و اموزش نميدهند

  • سادات 23 مهر 1400

    سلام دیدگاه بسیار خوب ومناسبی ست واموزش و پرورش در زمینه سواد رسانه هم برای والدین هم دانش اموزان باید بیشتر کار کنند اگر هم نمیتوانند از ظرفیت ها و بستر های بسیج استفاده کنند

  • محمدامین مفتاح 23 مهر 1400

    سلام. بنده با این طرح موافقم. ان شاءالله شاهد مدیریت بهتر و دقیق تر فضای مجازی باشیم.

  • شقایق بهمئی 23 مهر 1400

    سلام و وقت بخیر ایده خیلی فوق العاده ای هست برای تمام اقشار جامعه باید این تدریس انجام شود به خصوص فرهنگیان و دانش آموزان و دانشجویانی که در این دوره کرونا بیشتر در معرض فضای مجازی هستند به امید موفقیت بیشتر با یاری خداوند.

  • مریم بلاغی 23 مهر 1400

    صحبتهای شما کاملا صحیح است و من با تمام موارد مطرح شده موافقم. انشاالله شاهد پیشرفت در دانش افزایی سواد رسانه ای باشیم.

  • بنی هاشمی 23 مهر 1400

    سلام.کاملا موافقم و اینکه آموزش و پروش از قشر جوان بیشتر استفاده کند. وجوانهای متخصص رو وارد عرصه کاری کنند.قشر جوان دیدگاه جوان و جدید دارند ک متاسفانه صدایشان به جایی نمیرسد…

  • محمد صادق حیدری 23 مهر 1400

    با سلام
    ممنون از مطلب خوبتون . قطعا آموزش و پرورش نقش مهمی در آموزش سواد رسانه دارد که متاسفانه در این زمینه به ویژه از طرف مسئولین خیلی سهل انگاری می شود که یکی از راهکار ها استفاده از ظرفیت نیرو های جوان و دغدغه مند است

  • اسمعیلی 24 مهر 1400

    از نگاه جامع و کاربردی شما نسبت به مسائل و مشکلاتی که فضای آموزش مجازی در حوزه های مختلف با آن روبرو است و به دنبال آن ارائه راهکارهای مناسب در هر حوزه سپاسگزارم.
    همانطور که فرمودید نیاز به نهضت سواد رسانه ای و انقلابی در این حوزه با بسیج تمامی دستگاهها هستیم تا ان شاءالله تهدیدات این فضا تبدیل به فرصتی در جهت رشد و تعالی آینده سازان ایران زمین شود.

    نکته ای که موجب جدی نگرفتن تهدیدات فضای آموزش مجازی و سهل انگاری نسبت به بحث سواد رسانه ای و آموزش آن توسط مسئولین و متولیان آموزش و پرورش شده است و می بایست مورد توجه قرار گیرد، فاصله گرفتن این نهاد از نگاه تربیت محور و توجه افراطی و محور قرار دادن مقوله آموزش می باشد.

  • هوپناه 24 مهر 1400

    سلام. وقت بخیر ‌
    موافقم.با توجه به زمانی که دانش آموزان در شرایط کرونایی جامعه در فضای مجازی صرف آموزش و یاد گیری دروس دارند ، با آگاهی بخشی به معلمان در زمینه سواد رسانه ای و انتقال آن به دانش آموزان می توان گام بلند و موثری در این زمینه برداشت.

  • Zahra 24 مهر 1400

    بسیار عالی ?

  • M.hoopanah 24 مهر 1400

    سلام
    موافقم.انشالله با آگاهی بخشی به معلمان گرامی در زمینه سواد رسانه ای گام بلندی در این زمینه برداشته شود .

  • صالح نگهداری 24 مهر 1400

    با سلام و احترام
    همانطور که برای مقابله با ویروس کرونا نیاز به واکسن می‌باشیم؛ به طور مشابه برای مواجهه با رسانه‌ها نیازمند یک واکسن می‌باشیم که طبیعتاً سواد رسانه می‌باشد.
    تشکر از مطالب ارزشمند شما

  • فاطمه رضایی 24 مهر 1400

    با سلام
    طرح بسیار عالی و بجایی هست و کاملا با فرمایشات شما موافقم، باید برای آموزش این امر مهم افراد متخصص و دوره دیده شناسایی و معرفی شوند. بخصوص از بسیج کمک گرفته شود چون در این زمینه فعالیت دارند.

  • زهرا خسروی 24 مهر 1400

    ان شاء الله جدی پیگیری بشه

  • زهرا 25 مهر 1400

    سلام، متاسفانه ولنگاری در فضای مجازی آسیب های بسیار جدی را برای اقشار مختلف به ویژه کودکان و نوجوانان به وجود آورده.

  • صغری سرخیلی 25 مهر 1400

    باسلام
    کاملا موافقم .به نظرم همین الان هم خیلی دیرشده باید این اقدام هرچه سریعتربه صورت جدپیگیری شود.

  • صادق امینی 25 مهر 1400

    با عرض سلام و سپاس خدمت آقای مهندس باقری بابت موضوع مهمی که مطرح فرمودند
    اینجانب حدود 15 ساله که در آموزش و پرورش مشغول هستم و بسیار خلأ سواد رسانه ای و آموزش آن حس می شود .
    ما به صورت مشخص ، واحد یا سمتی در آموزش و پرورش نداریم که متولی سواد رسانه ای در آموزش و پرورش باشد . مثلا کارشناس فناوری اطلاعات در تمام ادارات سمت تعریف شده در چارت سازمانی دارند اما اینکه متولی سواد رسانه ای باشد یا در این حوزه شرح وظایفی داشته باشد وجود ندارد . از طرفی واحد سلامت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی هم حوزه ی وسیعی را شامل شده که اکثرا کارشناسان بهداشت و سلامت در آن مشغولند و متخصص یا کارشناس سواد رسانه نیست .
    لذا بسیار واجب است که یک سمت مشخص در آموزش و پرورش از وزارت تا اداره کل ها و ادارات شهرستانها طبق چارت سازمانی تعریف شود . یا کاری در زمینه توانمنن سازی کارشناسان فناوری ادارت صورت بگیرد .
    به طور کل ضعف در برنامه های مورد استفاده و پلتفرمهای داخلی از جمله شاد که محرز و مبرهن است و کارشناسان و مسئولین امر در جهت بهبود و تقویت این برنامه ها و همچنین کیفیت و سرعت اینترنت باید اقدامات اساسی کنند .
    اما در زمینه توانمند سازی معلمان در موضوع سواد رسانه ای باید سه طرفه عمل شود ، یعنی هم معلم ، هم اولیا و هم دانش آموزان را توانمند کرد ، از طریق کلاسهای آموزش خانواده ، از طریق جلسات اولیا و مربیان و همایشها و جلسات حضوری
    همچنین برای معلمان گنجاندن موضوع سواد رسانه در آزمونهای ضمن خدمت که در ارتقای سواد و امتیاز شغلی آنها مؤثر است ، بسیار لازم است و استقبال خواهد شد . در این سالها موضوعات کلاسهای ضمن خدمت و آزمونهای آن در مورد سواد رسانه و مشکلات مبتلا به جامعه در مواجهه با رسانه نبوده است ، لذا اگر اداره کل ها با همکاری وزارتخانه و سازمان فضای مجازی بسیج این آموزشهای ضمن خدمت را گسترش و تعمیق داده و به صورت سالانه چندین جلسه سطح بندی شده برگزار نمایند تأثیر بسزایی در توانمندسازی معلمان در این زمینه دارد .

  • Ma Mp 26 مهر 1400

    با سلام و عرض ادب
    با نظر شما کاملا موافق هستم.
    معلمین که وظیفه تربیت و آموزش دانش آموزان را به عهده دارند باید سواد رسانه که حرف اول جامعه امروز می زند را یاد بگیرند که آموزش و پرورش این وظیفه مهم را بر عهده دارد.
    علاوه بر فرهنگیان، والدین نیز از این امر مستثنی نیستند، زیرا تربیت اصلی دانش آموزان بر عهده والدین می باشد.

  • نازیلا 28 مهر 1400

    کاملا موافقم اولین قدم باید فرهنگیان سواد رسانه ای رو یاد بگیرن و به کار ببرن
    در دومین قدم باید کلاس سواد رسانه ای در مدارس اجرا بشه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *