پایگاه جامع آموزش سواد رسانه ای و سواد فضای مجازی

معرفی کتاب سواد رسانه ای لایک ممنوع سید بشیر حسینی

1 min3 - معرفی کتاب سواد رسانه ای لایک ممنوع سید بشیر حسینی

یکی از بهترین و مهم ترین راهکارهایی که در نشست ها و کلاس های آموزشی متعدد به خانواده ها و علاقمندان ارایه می شود مطالعه کتاب است.
خواندن کتاب توانایی ما را در مهارت تفکر انتقادی افزایش می دهد. خواندن نیاز فردی به پردازش اطلاعات را بهبود می بخشد. هرچه بیشتر بخوانید، درک شما نسبت به مسائل و اطلاعات دریافتی در رسانه ها عمیق تر خواهد شد.
به همین جهت به مرور زمان کتاب هایی را به شما معرفی خواهم کرد.

2 min1 - معرفی کتاب سواد رسانه ای لایک ممنوع سید بشیر حسینی

شبکه‌های اجتماعی تبدیل به بستری شده‌اند تا افراد سودجود از این طریق، توجه جلب کنند و کاسبی مجازی کنند. بیماری «زودباوری» مسئله‌ای است که در فضای مجازی در حال گسترش است و کسی دنبال یافتن اصل یک اتفاق نیست. به عبارتی فضای مجازی مانند یک استادیوم است که یک بازیکن زیر توپ می‌زند و صدهزار نفر برای او هورا می‌شکند. کسی کاری ندارد این شوتی که زده شده چقدر اصولی بوده، بلکه نفس هورا کشیدن مهم است.

3 min - معرفی کتاب سواد رسانه ای لایک ممنوع سید بشیر حسینی

حال باید «زودباوری» را به عنوان بخشی جدانشدنی از فرهنگ عمومی خود بدانیم؛ رفتاری که شکل دهنده بخشی از زندگی ماست و در خانواده‌ها نیز رواج دارد. به عبارتی برای اینکه زودباور نباشیم و هرچیزی که دیدیم و شنیدیم را به سادگی نپذیریم، نیاز به این دارد که روی خود کار کنیم و به راحتی از کنار پدیده‌ها رد نشویم. شیوه تفکر انتقادی و روش‌های حل مسئله از جمله راهکارهایی است که کمک می‌کند تا بتوانیم با سندروم «زود باوری» مقابله کنیم.

4 min1 - معرفی کتاب سواد رسانه ای لایک ممنوع سید بشیر حسینی

سیدبشیر حسینی کتابی با عنوان «لایک ممنوع» تالیف کرده که در این کتاب قرار است به زبان ساده موضوعاتی را به خواننده منتقل کنند که تحت تاثیر فضای مجازی، گرفتار زودباوری نشود. این کتاب، ساخت جذابی دارد و بخش‌های متنوع آن خواننده را ترغیب می‌کند در نشست‌های کوتاه آن را بخواند. ساختی که برگرفته از فضای پیام‌رسان‌ها است و خواننده در هر صفحه خود را مشغول مطالعه یکی از کانال‌ها می‌بیند.

5 min1 - معرفی کتاب سواد رسانه ای لایک ممنوع سید بشیر حسینی

کتاب لایک ممنوع با هدف معرفی زودباوری در فضای مجازی و معرفی راهکارهای رهایی از آن به نگارش درآمده است.
با توجه به اینکه اساس کتاب بر مفهوم زودباوری بنا شده است، در فصول ابتدایی این امر به صورت مستقل مورد بررسی قرار گرفته است و هر چه از فصول ابتدایی دورتر می شویم این مفهوم بیشتر با مفهوم فضای مجازی و ابعاد آن ترکیب می گردد.

در نوشتار کتاب تلاش شده تا از مثال های متنوع استفاده شود و مفهوم به سرعت به مخاطب منتقل گردد، همچنین اساس ساختار کتاب بر پایه بخش ها و قسمت های متنوع پایه ریزی شده است.

6 min1 - معرفی کتاب سواد رسانه ای لایک ممنوع سید بشیر حسینی

کتاب «لایک ممنوع» با همکاری کانون اندیشه جوان، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و موسسه مسیر به قلم دکتر سیدبشیر حسینی عضو هیأت علمی دانشگاه صداوسیما نگاشته شده است.
یکی از ویژگی‌های کتاب استفاده زیاد از مثال‌های متنوع با هدف انتقال سریع مفاهیم به مخاطب است که موجب جذابیت و دلنشینی کتاب برای خوانندگان شده است.

عناوین برخی از این گام‌ها عبارتند از: «بشنو و باور نکن»، «بی‌خیال معنی و مفهوم متن»، «باورم نیست ز بد عهدی ایام هنوز!»، «دوای درد بی درمان کجایی» و «انفجار مجازی!».

7 min1 - معرفی کتاب سواد رسانه ای لایک ممنوع سید بشیر حسینی

کتاب لایک ممنوع با محوریت چهارده گام است که پیرامون مفهوم زودباوری در فضای مجازی و راهکارهای رهایی از آن بحث می‌کند.
در گام اول به مفهوم زودباوری پرداخته و در گام دوم چگونگی درگیر شدن مخاطبان در دام آن تشریح شده است. نویسنده گام سوم را به چگونگی تأثیر فنون اقناع بر باور و تصورات کاربران اختصاص داده و در خلال گام‌های چهارم تا هفتم شایعه به عنوان اصلی‌ترین عامل زودباوری مورد بررسی قرار گرفته است.

8 min1 - معرفی کتاب سواد رسانه ای لایک ممنوع سید بشیر حسینی

در گام هشتم کتاب، منابع اخبار مورد بحث قرار گرفته و شیوه های تشخیص صحت منابع اخبار و مطالب در فضای مجازی بیان می گردد و گام‌های نهم تا یازدهم راهکارهای شناخت دروغ در فضای مجازی را بیان می‌کند. در گام دوازدهم به عدم مدیریت زمان در فضای مجازی اشاره شده و گام سیزدهم به مقوله فریب در فضای مجازی می‌پردازد. گام چهاردهم نیز به چگونگی مواجه حقیقی با دنیای مجازی اختصاص یافته است.

9 min1 - معرفی کتاب سواد رسانه ای لایک ممنوع سید بشیر حسینی

سیدبشیرحسینی نویسنده کتاب لایک ممنوع درباره ویژگی های آن در آئین رونمایی و جشن امضای کتاب می گوید: من تمام تلاش و دغدغه‌ام این بود که کتابی بنویسم تا دهه هفتادی‌ها حاضر باشند تورّقش کنند. بچه‌های دهه هفتاد دیگر کتاب نمی‌خوانند. کتاب‌ها باید دیدنی باشند. با این اقتضا و با توجه به این فضا سعی کردیم نکات را در همان قالب اینستاگرام و تلگرام گوشزد کنیم تا شاید گه‌گاه بخوانند و برایشان تلنگری باشد.

10 min1 - معرفی کتاب سواد رسانه ای لایک ممنوع سید بشیر حسینی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *